Meksika Mutfağı

Bu yıl tadına bakma fırsatı bulduğum bir başka mutfak ise Meksika mutfağıydı. Suşilerde yaptığım gibi aynı şekilde Meksika mutfağında da hiç tatmamış insanlara bir rehber olabilecek bir yazı yazmanın uygun olacağını düşündüm. Eti daha merkeze almasıyla tat olarak mutfağımıza daha yakın olan Meksika mutfağı acı olmasıyla bilinse de acı yemekler yemeyi sevmeyen insanlar için bile birçok seçenek olduğunu söyleyebilirim.


Fajita

Et, soğan ve renkli biberlerin sotelenerek tereyağı ile aromalandığı bu yemek özellikle tortillaya sarılıp yendiğinde insanın ağzında muazzam bir tat bırakır.


Tortilla

Lavaşa benzeyen, mısır unu ya da beyaz undan yapılan, mayasız, ince ve yassı bir çeşit ekmek. Genellikle içine et ya da sebze konulup dürüm şeklinde sarılarak yeniliyor.


Quesadilla

Tortilla içinde sebze, et (bonfile, tavuk veya deniz ürünü), kaşar peyniri ve özel soslarla servis ediliyor. Bu soslar genelde süzme yoğurt ve kremanın çırpılması ile hazırlanan ekşi krema sosu, chili thai ve guacamole sos oluyor.


Taco

Meksika’nın en popüler fast-food yiyeceklerinden olan taco, çıtır tortilla içine et, tavuk, sebze, çeşitli soslar ve peynir konularak tüketiliyor. Hazır satılan kıtır taco ekmekleri arasına koyarak da bu yemeği yapmak mümkün.


Burrito

Şekil olarak ülkemizdeki dürüme çok benzese de içeriğiyle çok farklı olan bir yemek. İçine pilav, Meksika fasulyesi, marul ve peynir gibi ürünler bulunduran burrito, etli, tavuklu ya da sebzeli yapılabiliyor.


Nachos

Tortila cipslerinin üzerine kıyma, peynir ve çeşitli soslar dökülerek hazırlanıyor. Daha küçük olması sebebiyle tam bir öğünden çok atıştırmalık olarak servis ediliyor.


Enchilada

Tortilla içine et (dana eti, tavuk eti, deniz ürünleri), peynir, Meksika fasulyesi, patates, çeşitli sebzeler konulup rulo şeklinde sarılıyor. Üzerine acı biber sosu gezdiriliyor. Fırınlanan tortillalar üzerine özel bir sos yayılıp rendelenmiş çedar peyniri serpiştiriliyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Merhaba!

Quick China

Sushitto